Как протича обучението в занималнята на Step By Step?

Имаме стройна система за организация и провеждане на занятията в занималнята. Учителите ни работят по индивидуален план, разработен персонално за всяко дете. И в зависимост от поставените цели за деня, започва подготовката му.

Най-общо,учителя дава задачи на всеки ученик, свързани с неговата самоподготовка за училище и е до него във всеки един момент, в който има нужда от помощ или подкрепа. В зависимост от програмата за следващия ден и обема на домашното се дават и допълнителни упражнения за надграждане и упражняване на материала. Работи се по допълнителни задачи и тестове, преразкази и анализи.

Каква е квалификацията на преподавателите в занималнята на Step By Step?

Силно вярваме, че добрия екип е най-важния фактор за успеха в работата ни.

Нашите преподаватели са мотивирани, отговорни и самоинициативни хора, които споделят нашата философия и искат да мислят и работят извън очертаните рамки.

Екипът от преподаватели в начален етап е изцяло от педагози, хора, със опит и призвание, палещи жаждата за знание в детските очи. Голяма част от тях работят в Step By Step от много години, други се присъединиха в близките няколко. Гордеем се с изключителният си екип, задължителна предпоставка за качественото образзование на нашите ученици.

Какви инструменти за измерване на успеваемостта в занималнята използвате в Step By Step?

Учителите ни работят по индивидуален план, разработен персонално за всяко детеи в зависимост от неговите индивидуални особености и потребности. Педагозите ни съчетават най-добрите съвременни образователни практики.

Използват се междинни тестове, за определяне нивото на усвояване на учебния материал, с цел установяване на налични пропуски и задълбочаване на индивидуалната работа с конкретното дете.

Всички учебни дейности в Занималнята на Step By Step са насочени към ежедневната допълнителна работа, системното и задълбочено усвояване на учебния материал, в допълнителни сборници и тестове одобрени и осигурени от Step By Step.По този начин учениците непрекъснато подобряват знанията, способностите и компетентностите си.

Понякога се оказва, че затрудненията на детето се дължат на обучителни трудности, като дислексия например, които налагат допълнителна работа със специалист.

Какво значи ЕЗИКОВА, че пишете домашните по езиците ли?

Означава, че децата посещават езиков курс, съобразен с възрастта и нивото им спрямо Общоевропейската Езикова Рамка по време на престоя им в занималнята. Обучението се провежда по учебна система, различна от тази по която учат в училище. Разпределят се в групите по езици с външни деца, непосещаващи занималнята. Обучението се провежда два пъти седмично по 2 учебни часа или 130 уч. часа годишно. Накрая на успешното приключване на курса, получават и сертификат.

Взимате ли децата от училище?

Да. Наши служители взимат децата от училищата, които са в непосредствена близост до нашите филиали, а именно:6 ОУ „Граф Игнатиев“, 7СУ „Св. Седмочисленици“, 133 СУ „А. С. Пушкин“, 104 ОУ „Захари Стоянов“, 73 СУ „Владислав Граматик“, 121 СУ „Георги Измирлиев“ и 126 ОУ„Петко Ю. Тодоров“.

Къде обядват децата?

Има три възможности. Да се хранят в училищния стол, да си носят храна от вкъщи или да обядват в ресторант в близост до нашите филиали, придружени от наша служителка, където сме договорили специална отстъпка за учениците на Step By Step, а именно тристепенно меню на цена от 5 лв.

Какви други дейности имат децата по време на занималнята?

Стремим се да балансираме между интелектуалното, емоционалното и физическото развитие на децата. Ето защо, те имат възможността на място да участват в арт ателиета, музикални часове, да спортуват, да танцуват, да готвят, да вземат участие в клубове по професионално ориентиране. Учим ги и да бъдат съпричастни, като ги включваме в различни благотворителни инициативи.

Какво се случва, когато децата са във ваканция, а родителите на работа?

Тогава можете да се възползвате от целодневната занималня на Step By Step.