Още не сте решили какво ще прави детето Ви по време на ваканциите?

Иска Ви се да е нещо приятно, полезно и образователно, свързано и с игри, забавления на открито и пътешествия?

Включете малкия любопитко във ваканционната програма на образователен център Step By Step – Търсачи на Великденски яйца, когато Вие сте на работа и се чудите, какво да прави малчугана.

Програмата е подходяща е за деца от 5 до 12 годишна възраст

Период на провеждане: пролетна ваканция

Продължителност: 5 дни

Време на провеждане: 8.30 -18.30 ч.

Програмата включва:

Ден на изкуствата:

Децата ще  вземат участие в различни творчески работилнички, ще се запознаят с най-известните художници и ще се поставят на тяхно място. Ще работят с акварелни бои, пастели и моливи, за да претворят някоя от най-впечатляващите картини от световните галерии. Ще говорим за музика, ще научим песен и ще се опитаме да я изпълним. Ще се запознаем с народните танци и ще се понесем в ритъма на музиката. За финал на деня ще организираме викторина, в която всеки ще докаже своите знания по темата за изкуствата.

Ден на спорта:

Децата ще споделят своите предпочитания за най-харесвани спортисти. Ще се запознаят с великите български медалисти от близкото минало. Ще се опитат да направят дизайн на медал от първенство. Ще се опитат да направят класация за най-добрите спортисти в цял свят. Като участват в щафетни игри и състезания за най-бързо бягане, дълъг скок и точен удар с топка в кош, децата ще се поставят на мястото на шампионите, за да докажат своите способности. За финал те ще се състезават във викторина.

Ден на науката:

Децата ще се запознаят с най-известните учени и изобретатели в света. Ще посетят научен център, където атрактивно ще им бъдат представени теореми и открития на учени, променили света. Ще наблюдават химични опити и ще се запознаят с елементи от Менделеевата таблица. Децата ще се опитат да сътворят копие на предпочитано технологично средство, използвайки материали за рециклиране.

Ден на фантазията:

Децата ще бъдат провокирани да погледнат в бъдещето и да измислят история за това, което ни очаква след петдесет години. Ще отключат въображението си и ще нарисуват предмети, които още не са изобретени. Ще поговорим за Марс и планетите, които учените предполагат, че ще бъдат населени. Ще научат за различните теории за нашето бъдеще. Ще разиграят сцена, в която човек от бъдещето вижда човек от съвремието.

Ден на обичаите и традициите:

Децата ще се запознаят с християнския празник Великден, който се празнува в различни държави по света. Ще направят свой дизайн на яйце, с декупажна техника. Търсачите ще са по следите на изчезналото шоколадово Великденско яйце. Ще го търсят в парка и ще играят различни игри, характерни за този празник. За финал ще отговарят на въпроси, свързани с Великденските обичаи. Ще научат и песен посветена на този празник.